top of page

Meningen


Ett liv går inte att mäta, och ändå gör vi det. Vi jämför med oss själva och andra som om vi där skulle hitta svaret till varför vi finns, och ursäkter till varför vi har gjort de val som vi gör. Sanningen är ju att vi väljer väldigt lite. När och om vi väl börjar göra aktiva val i livet så kommer vi få ett helt annat liv. Det är ändå ingen garanti för att livet blir så som vi vill. Helt enkelt därför att det inte finns garantier och ofta så väljer vi fel, eller gör våra val utifrån hur andra vill att vi ska göra. Vi är rädda för döden och det gör att vi även blir rädda för livet.

Det finns inga garantier för att vi får det som vi vill. Och ändå verkar det vanligaste vara att vi inte vet vad vi vill. Så då har det kanske inte så stor betydelse. Kanske vi inte ska fundera allt för mycket, kanske tankar leder till ängslan och oro och hindrar oss ifrån aktivitet. Det sägs att det viktigaste är handling och om du inte vet så är det bättre att ta ett beslut för då händer det åtminstone någonting. Men det stämmer inte alltid. Jag talade med en person som sa mig att han nästan aldrig tog ett beslut om han kunde skjuta upp det, eftersom det ofta visade sig vara det bästa beslutet att ta; att avvakta.

Jag tror att ytterst är det en sak som vi kan vara överens om. Livet är till för att levas. Valen som vi gör är viktiga, men det verkar ändå som att om vi fokuserar på att göra saker, att agera, och hitta vår passion så kommer vi åtminstone inte att vara missnöjda.

Ingenting av detta är säkert, det är bara tankar en tisdag i augusti. Frågan är ju vad du vill göra idag. Vad du verkligen vill göra. Om du hittar de där små sakerna som du vill göra, sätta upp en tavla, tvätta ett fönster, ringa ett samtal, städa en garderob, säga att du älskar någon, dricka en kopp kaffe. En del små saker är stora, en del saker är små men vi vet det inte förrän senare, och därför så kan vi inte hoppa över att göra dem. Det är egentligen bara att sätta igång. Det handlar om att fylla livet med passion, sin egen och inte andras. Och du kan sluta leta. Den är redan här om du låter den komma.

59 views
bottom of page